24 de romani care vor sa faca ISTORIE la SOCI 2014

IOAN ACHIRILOAIE

SCHI

Are 23 de ani si jobul sau e printre cele mai reci din lume. De departe, Soci 2014 este cea mai importanta sarcina care i-a fost data pana acum.
Vezi mai multe

IOAN ACHIRILOAIE

Visul sau nu e o medalie, visul sau a fost deja indeplinit. Medalia ar fi in clipa aceasta visul Romaniei. “Obiectivul meu pentru JO de la Soci este clasarea in Top 50 la coborare si intre primii 30 de sportivi la supercombinata (adica slalom plus coborare). Specialitatea mea este coborarea.”

Vezi mai multe in articol

ALEXANDRU BARBU

SCHI

Are sportul extrem in sange, la fel ca intreaga sa familie. Tatal sau, dar si fratele sau, Sebastian, alearga in raliu, iar el, nascut in 1987, concureaza din 2008 la nivel inalt in probele de schi.
Vezi mai multe

ALEXANDRU BARBU

Schiurile si le-a pus in picioare de la varsta de 3 ani, iar familia a fost mereu numarul 1 in drumul sau. Alaturi de mama sa, pe care o considera un mentor, tatal sau, cel mai important sustinator, fratele sau, un sfatuitor in fiecare clipa, iar bunica sa, un supraveghetor constant de cand tanarul olimpic roman era mai mic de inaltime decat schiurile, Alex Barbu viseaza sa fie intr-o zi, la randul sau, numarul 1.

Vezi mai multe in articol

ANIA CAILL

SCHI

In numai trei ani de zile, indemnata de mama sa, Ania a devenit dintr-o schioare amatoare in TOP 5 din Franta si TOP 200 in lume, la coborare.
Vezi mai multe

ANIA CAILL

Sportul este totul pentru Ania. A investit totul. Ani de munca, bani, a sacrificat poate si viata personala pentru asta, dar rezultatele se vad. Are 10 perechi de schiuri in propriul vestiar, in conditiile in care un singur sezon pentru a forta intrarea la Cupa Mondiala necesita un buget de 40.000 de euro.

Vezi mai multe in articol

TIMEA SARA

SCHI

Timea are 21 de ani, vine din Gheorghieni, iar cel mai bun rezultat de pana acum din cariera sa a fost un loc 14 obtinut in 2008 la FOTE.
Vezi mai multe

TIMEA SARA

''Familia se bucura, sunt alaturi de mine, abia asteapta sa ma vada acolo. La inceput, nu m-au indrumat, mama nici nu stia, eu am fugit de acasa ca sa ma inscriu la schi. Cand am ajuns acasa i-am zis. Era speriata cum m-am dus singura acolo, dar apoi s-a bucurat.''

Vezi mai multe in articol

PAUL PEPENE

SCHI

Pentru Romania, Paul Pepene si Eva Tofalvi sunt anul acesta marile sperante pentru doua locuri bune la Soci. Paul are 25 de ani si o experienta de invidiat in spate.
Vezi mai multe

PAUL PEPENE

''Am inceput schiul fond la 12 ani, din proprie initiativa, pentru ca la mine in familie nimeni nu a facut sport si ai mei nu m-au trimis sa schiez. Am fost eu la un concurs, am iesit pe locul doi, apoi am fost la altul si am castigat si mi-am dat seama ca-mi place, asa ca am mers inainte. Am continuat sa fac schi pentru ca imi place si nu din motivatii financiare.''

Vezi mai multe in articol

DANIEL FLORIN PRIPICI

SCHI

Daniel Florin Pripici are doar 18 ani si sportul e prioritatea numarul 1 din viata sa. A vrut sa se lase de scoala ca sa ajunga la JO si sa ajunga pe podium.
Vezi mai multe

DANIEL FLORIN PRIPICI

Soci 2014 este pentru Daniel Florin Pripici sansa ca Romania sa auda de el, desi poate trebuia s-o faca de ceva vreme. Soci 2014 este sansa ca, chiar daca nu vom vedea o medalie din partea sa, vom intelege cat de greu si lung e drumul pana sa vezi cum se concureaza pentru o medalie.

Vezi mai multe in articol

EVA TOFALVI

BIATLON

Romania are doar doi participanti la biatlon la Jocurile Olimpice de la Soci. Eva Tofalvi la feminin si Cornel Puchianu la masculin.
Vezi mai multe

EVA TOFALVI

Pentru romani, Eva Tofalvi este echivalentul Elisabetei Lipa de la Jocurile de Vara. La 35 de ani, Eva va fi port-drapelul Romaniei. A mai avut aceasta onoare si in urma cu 4 ani, la Vancouver. Actuala Olimpiada e a 5-a si ultima pentru Eva.

Vezi mai multe in articol

CORNEL PUCHIANU

BIATLON

Cornel Puchianu are 24 de ani, iar viata de sportiv a inceput-o serios din 2007, cand concura in competitii de cross-country.
Vezi mai multe

CORNEL PUCHIANU

Cornel s-a mutat la biatlon pentru a particia la Campionatul Mondial Militar de Ski din 2010, alaturi de Vasile Sneaga, Stefan Gavrila si Cristian Marian Mosoiu intr-o cursa de patrula militara. In 2012-2013 a inceput sa concureze regulat si la aceasta disciplina.

Vezi mai multe in articol

IULIAN PITEA

SARITURI CU SCHIURILE

''Am vrut sa zbor!'', asa explica Iulian pasiunea sa pentru sariturile cu schiurile. S-a apucat de acest sport in urma cu 6 ani, cand in Romania se construia prima trambulina omologata.
Vezi mai multe

IULIAN PITEA

Calificarea la SOCI 2014 a obtinut-o la Sapporo, in Japonia, unde debuta la Cupa Mondiala. Atunci mama sa l-a sunat si l-a anuntat sa invete repede sa zica salut in rusa, pentru ca va avea nevoie. “Mama m-a sunat si mi-a spus ca a aflat ceva, ca merg la JO. N-am crezut-o!”, a povestit tanarul de 16 ani pentru ProSport.

Vezi mai multe in articol

DORIN VELICU

SKELETON

Dorin are 27 ani si practica acest sport, pentru cei care nu sunt familiarizati, cu o denumire mai apropiata de Halloween decat de Jocurile Olimpice de Iarna, din anul 2006.
Vezi mai multe

DORIN VELICU

''Acum la Soci am vorbit cu cineva sa fac rost de un skeleton mai performant, ca al meu e batran. E ramas in urma. Il imprumut de la un coleg de la noi din tara. Sper sa mearga. O sa-l incerc, voi avea 3-4 coborari inainte de intrarea in concurs, sa ma acomodez cu el. Pentru ca e diferit de al meu.'', a povestit Dorin Velicu.

Vezi mai multe in articol

MARIA MAZILU

SKELETON

La 23 de ani, Maria Mazilu este unul dintre cei 20 de sportivi de skeleton din Romania si al doilea roman care va participa la Soci 2014 in aceasta proba.
Vezi mai multe

MARIA MAZILU

''Este un sport scump, deoarece e nevoie de foarte multi bani pentru material si echipament. In timpul cursei esti atat de concentrate sa iti iasa bine virajele, incat nu prea simti viteza deloc, chiar daca poti sa aluneci cu viteze mari, de peste 130 de kilometri la ora.''

Vezi mai multe in articol

ZOLTAN KELEMEN

PATINAJ

Singurul roman care in 2010 ne-a reprezentat la Olimpiada de Iarna face parte din nou acum dintr-o delegatie formata din 24 de sportivi.
Vezi mai multe

ZOLTAN KELEMEN

El este singurul din aceasta delegatie care concureaza pe semnatura, pentru ca are un ochi de sticla. Zoltan a suferit un accident teribil in copilarie in urma caruia a ramas fara un ochi. Cand era mic a vrut sa se faca hocheist, insa parintii l-au dat la patinaj pentru ca era prea slabut.

Vezi mai multe in articol

ECHIPA DE BOB

BOB

La bob, Romania va fi reprezentata la SOCI 2014 de opt sportivi care, in ciuda tuturor problemelor cu echipamentul, spera sa ajunga in primii 15 ai lumii.
Vezi mai multe

ECHIPA DE BOB

Nicolae Istrate si Florin Craciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Danut Moldovan, Bogdan Otava (echipajul de 4 masculin), Maria Constantin si Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin) – acestea sunt numele care vor concura in probele de bob de la Soci. Iar faptul ca au ajuns acolo in ciuda conditiilor precare face ca performanta lor sa fie cu adevarat impresionanta.

Vezi mai multe in articol

ECHIPA DE SANIE

sanie

Echipa de sanie de la SOCI 2014 este formata din Valentin Cretu, Nicolae Radu Sovaiala, Alexandru Teodorescu si Raluca Stramaturaru.
Vezi mai multe

ECHIPA DE SANIE

“Un bob performant costa cam 60.000 de euro, o suma importanta, dar la skeleton si la sanie s-au achizitionat prin grija MTS materiale noi, dar pentru ca au ajuns abia in luna decembrie nu au mai putut fi folosite in sezon de sportivii nostri. Nu mai pot fi duse la Soci pentru ca sportivii au nevoie de 4-5 concursuri ca sa se poata acomoda pe materialele respective.”,a declarant Sorin Buta, presedintele Federatiei de Bob si Sanie.

Vezi mai multe in articol